Sind 1999 is R.O.G. Radio Groningen een begrip in het Noorden van het land. Al bijna 20 jaar verzorgen de mannen en vrouwen van de lokale radio omroep een gevarieerd programma voor de luisteraars. Met de naamsveranderingen afgelopen jaren is hier een eind aan gekomen, maar R.O.G. Radio als historisch blog zal door gaan en nog altijd de luisteraar van enkele interessante verhalen voorzien uit de historie van onze prachtige radio zender.

Met medewerking van stichting OOG (wat staat voor Omroep Organisatie Groningen) heeft R.O.G. Radio kunnen bestaan, en het was ook deze stichting die onze zendmast beheerde die wij vanuit onze studio in Veendam voorzagen van de welgevallige klanken voor de luisteraar.

Wij hebben altijd uitgezonden onder de frequenties 104.4 in de stad Groningen, en op frequentie 96.9 in het oostelijk deel van de provincie. Hier hebben wij een mooie naam voor onszelf weten te ontwikkelen, met altijd een vast publiek aan trouwe luisteraars. Door enkele koerswijzigingen in de afgelopen jaren, heeft de zender een nieuwe naam mogen ontvangen. Wij gingen al enige tijd door het leven als Touch Radio, en zijn zelfs tot in Friesland en Drenthe op de ether te ontvangen, op een andere frequentie. Wij waren enige tijd te horen als Touch Radio vanaf de ether op 97.1 FM tot in Assen aan toe.

Echter, zo bleek dat dit merk niet sterk genoeg was, en zijn we weer omgedoopt tot een andere radiozender naam. We zijn nu ook wel bekend onder de naam Waterstad FM, een zender die vanuit de studio in Veendam zou worden uitgezonden. De fusie met het reeds enige tijd bestaande Waterstad FM was noodzakelijk om het bereik van de zender te kunnen vergroten.

De zender Waterstad is vanuit Friesland al langere tijd bestierd door Nico Silvius. U kunt alle informatie over de huidige vorm van de van origine Veendamse R.O.G. Radio hier vinden. De overname enkele jaren geleden heeft ervoor gezorgd dat we een wat meer Fries karakter kregen, maar dit heeft ook ten zeerste ons bereik vergroot. De noordelijke provincies konden wel een sterk radiomerk gebruiken, en dit was dan ook de reden om de fusie met de Friezen destijds aan te gaan.

Deze site zal echter gebruikt worden als een document aan het verleden: een plek waar oude herinneringen aan de radiozender, de lokale bezigheden in de noordelijke provincies, maar ook de vele mooie verhalen van weleer weer eens kunnen worden opgehaald. Op dit blog, bijgehouden door enkele verstokte luisteraars, zullen anekdotes worden gepubliceerd die te maken hebben met de zender en zijn rijke verleden.

Wijwillen iedere lezer alvast ten zeerste bedenken voor alle mooie jaren, en natuurlijk luisteren wij fijn verder naar onze zender in de vorm van Waterstad FM. Veel leesplezier en graag tot snel in het volgende blog artikel!